Úvod » PŘÁTELSKÉ ZÁPASY 2019

SLOVAN - HFK OLOMOUC U15 4:1

publikováno 18.03.2019 (aktualizováno 19.03.2019)

Pravděpodobně poslední přípravný zápas před ostrým začátkem sezony jsme měli připravený na neděli 17.3. na umělou trávu ZŠ Heyrovského. Utkání bylo součástí dohody mezi oddíly, když na podzim se hrálo na závěr sezony v Holici a teď tedy jarní odveta. V loňském roce utkání skončilo výsledkem 3:3 a pro nás bylo otázkou jak si povedeme v odvetě po zimní přípravě. A soudě podle výsledku 4:1 jsme na tom o něco lépe než Holičtí.
Jenže až samotná sezona ukáže, jak kdo na tom je. V tomto zápase jsme byli kompletní, když vlastně chyběli jen Bíťa a Gabi. Sice jsme tam měli pár lyžařů, kteří celý týden trávili prázdniny na svazích, ale i ti utkání odehráli se ctí. Bylo na nich sice poznat, že jim míč docela překáží, ale zvládli to. No ale k zápasu samotnému. Hrací čas byl dohodnutý na 3x25 minut, počasí bylo luxusní, jen oběma celkům dělal problémy docela nevyzpytatelný vítr. Základní sestava Slovanu byla: Štěpán - Kuba, Luke, Judy, Vláča - Martin, Jonáš, Paťa, Kovy, Mates - Škoďák. První třetinu jsme hráli s větrem v zádech a vyhráli tuto část hry 1:0. Gól vstřelil Martin po úniku a centru Matesově. Přetažený míč Martin na brankové čáře udržel ve hře a střelou z téměř nulového úhlu na bližší tyč překvapil Holického gólmana Šubrta. Gól byl nakonec v této třetině to nejvíc podstatné. Hra byla totiž značně neurovnaná. Dokázali jsme sice dostat hru částečně pod kontrolu, ale bohužel jen na vlastní polovině a hlavně zásluhou Judyho. Přechodová fáze do koncovky vázla na příliš špatném ovládání balonu. Částečně vinou větru, ale hlavně přílišným držením míče. Oproti zápasu v Uničově to bylo nesrovnatelné. Do druhé půle nastoupili další hráči, Krtek do brány, Tade s Čebou do hrotu, Kuba na pravou zálohu a Filda Zatloukal na pravou obranu. A než jsme se na hřišti poskládali, tak bylo vyrovnáno. Dlouhý křížný balon nezachytil Vláča a Holický útočník běžel sám na Krtka a do stejné brány byl úspěšný totožně jako předtím Martin a střelou na bližší tyč srovnal na 1:1. Slovanu se v nové sestavě příliš nedařilo, přesto se povedla jedna gólová akce. Luke vyhrál na půli souboj, vyvezl míč a kolmicí uvolnil na levém křídle Matesa. Ten byl možná v náběhu na hranici ofsajdu, ale podstatné bylo, že míč doběhl na brankové čáře a necentroval naslepo "z jedné", nýbrž si míč nachystal a přesným centrem předložil míč Čebimu. Tomu sice koncovka příliš nevyšla, ale byl tak blízko brány, že se balon za čáru dokutálel. Po druhé třetině tedy Slovan vedl 2:1. Do třetí části nastoupili zbylí hráči jako Pepa a Filda Domanský a zdálo se, že soupeř upustil od stanovené organizace hry a jeho hra byla více živelná. A protože ani hráči Slovanu příliš nevylepšili kontak s míčem, byl to takový boj. Z tohoto boje vynikla pouze jediná fotbalová akce. Ta však stála za to. A to když Filda Domanský nádhernou, překvapinou, přesnou a nečekanou přihrávkou oslovil za obranou Holických Tadeho. Ten si v sólovém nájezdu poradil a vstřelil třetí gól Slovanu. Tako akce byla snad nejlepším fotbalovým řešením určité situace za celou zimní přípravu. Utkání pak gólově uzavřel Kovy, když využil chybné rozehrávky gólmana a přesně trefil prázdnou bránu soupeře. Konečný výsledek utkání tak byl 4:1 ve prospěch Slovanu a tentokrát bylo skóre lepší než předvedená hra.
Těžko se nám kriticky hodnotí zápas, když se podaří porazit soupeře z vyšší soutěže výraznějším rozdílem. Ten rozdíl ovšem moc neodpovídal dění na hřišti. Viděli jsme spoustu chybných řešení, příliš dlouhé držení míče, méně kombinace a hodně zbrklých nahrávek. To určitě rozeberem na pozápasovém hodnocení. A bylo opravdu poznat, že někteří kluci se o prázdninách příliš fotbalu nevěnovali. Na druhou stranu si zahráli úplně všichni z kádru a gól vstřelili hned čtyři střelci. To znamená, že ta širší sestava má celkem slušnou kvalitu. Nejlepšími hráči se tentokrát jevili Judy s Lukem na stoperech. Po Uničovu jsme čekali víc od Jonáše, Matesa, Kuby a Martina. Takže od těch starších hráčů a mimo jiné pěti lyžařů. Nicméně pořád zbývá 14 dní do prvního mistráku s Mohelnicí, takže v tréninku nepolevíme a zaměříme se na věci, které nás trápí. Vypadá to, že se bude hrát na domácí přírodní trávě a tak věřme, že nás nic nezaskočí, vše se povede jak má a Slovan vstoupí do sezóny důležitým vítezstvím. Držte nám palce a ......dycky Slovan.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz