Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » PŘÁTELSKÉ ZÁPASY 2019

DOROST SLOVAN - ST.ŽÁCI SLOVAN 4:2 VČETNĚ VIDEA

publikováno 24.02.2019 (aktualizováno 28.02.2019)

https://www.youtube.com/watch?v=w90mOWcYbR

https://www.youtube.com/watch?v=_lcY_-z-FbA

https://www.youtube.com/watch?v=dWLBUuguBCk

https://www.youtube.com/watch?v=GSHvArFGr1Q

V neděli 24.2.2019 jsme využili volného termínu v rozpisu našich dorostenců i starších žáků Slovanu a dohodli sehrání přáteláku mezi těmito celky. Hrálo se na umělé trávě ZŠ Heyrovského a výkop byl v 10:00. Aby se sloučili hrací časy, neboť žáci hrají mistráky na 2x35 minut, tak se předem dohodlo, že se bude hrát na 3x25 minut. Také se docela povedla skladba obou celků a na každé straně byl k dispozici jeden hráč na střídání. Za dorost chytal Krtek a hráli Paťa Tomeš a Luke Spáčil stopery, vpravo Filda, vlevo Koudy, v záloze zprava Hany, Šiša, Rob a Jindra a v útoku Kalvi a Martin Dvořák, během utkání pak přišel i Vlasťa Drábek. Chyběli tedy opory Švanci, Táda, Kišin, Paťa Hanus a další. U žáků nejvíc chyběl z ročníku 2004 Tade Petřek, z ročníku 2005 Filda Zatloukal a Bíťa a z ročníku 2006 Maty, Škoďák a Filda Domanský. Sestava žáků byla následující: v bráně Štěpa, v obraně Kuba, Luke, Judy, Pepa, v záloze Martin, Jonáš, Paťas a Mates a v útoku Kovy a Čebi. Připraven byl Vláča. Takže v sestavě 7 borců 2004, 3 kluci 2005 a Pepa s Vláčou z ročníku 2006.
Utkání začalo velkým respektem ze strany starších žáků. Proto taky přišel první inkasovaný gól hned ve 2.minutě zápasu po šíleném nedůrazu ve vlastní šestnáctce. Potom ale žáci zlepšili pohyb a když se jim dařila i kombinace, tak byla hra poměrně vyrovnaná. Vědělo se, že v osobních soubojích se musí projevit síla starších ročníků. Proto byl důležitý pohyb bez míče a obsazování správných prostor hřiště. A to se zákům celkem dařilo plnit. V první třetině, která asi snesla nejvypovídající měřítko, už žádný gól nepadl. V druhé třetině se dorosti prosadili dvakrát po gólech Šiši z rozehraného rohu a po samostatné akci Roba. Prosadili se však i žáci po kombinaci a zakončení Matesově. Po druhé třetině tak byl stav 3:1 pro dorost. V třetí části zápasu už se na straně žáků začaly kupit chyby z úbytku sil a z pomalé rozehrávky, a hlavně dozadu. Nejvíce si v této části zahrál a zachytal Štěpán a zabránil minimálně třem jistým gólům. Přesto jednou inkasoval od Šiši. Konečný rezultát stanovil střelou z nulového úhlu Mates a zápas tak skončil 4:2 ve prospěch dorostu.
A hodnocení? Před zápasem jsme měli trochu obavy, jestli má tento duel smysl, ale po něm jsme byli hodně rádi, že jsme to uskutečnili. Měli jsme před utkáním nějaké představy a hodně z nich se nám podařilo naplnit. Třeba jedna konkrétní. Co nejvíc kombinovat z druhého doteku se snahou přenášet hru napříč hřištěm. To se dařilo i s aktivním nabízením krajních hráčů do ofenzívy. Jasně, nebyla to Sigma, ani kolotoč z Hlučína, ale s předvedenou hrou byla spokojenost. I některé individuální výkony byly na výši. Výborně zahrál v první třetině Jonáš, chybu neudělal Štěpán, který navíc výrazně podržel tým v třetí fázi. Dva góly dal Mates, takže i s nabídkou do útočení spokojenost. Judy na stoperu v první periodě taky obstál. Lukáš, Kuba a Kovy odvedli svůj standart a dařilo se i Pepovi s Vláčou jako nejmladším. Na druhou stranu bylo vidět jak nás trápí nedůraz ve vlastní šestnáctce a hlavně při rohových kopech. Takže pořád je na čem pracovat i měsíc před prvním mistrákem.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery