Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » REPORTY ZE ZÁPASŮ

NOVÉ SADY 6.10.2018

publikováno 10.10.2018 (aktualizováno 15.01.2019)

NOVÉ SADY - SLOVAN  2:1  (2:0)    gól: Tade   

Po posledním zápase v Kozlovicích nebyla v týdnu nálada nikterak pohodová. Ovšem to nic neměnilo na tom, že jsme se poctivě připravovali na další utkání. Tím spíš, že oním zápasem bylo další městské derby na Nových Sadech. V přípravě jsme stejného soupeře dokázali porazit a i nyní věřili v úspěch. To, že jsme novosadské znali nám trochu přidalo na sebevědomí. Potřebovali jsme nutně ukončit sérii proher, která nám komplikuje postavení v tabulce. Problém máme docela i s tím, že los nám určil zápasy tak, že jsme jich z devíti hned sedm hráli na hřišti soupeře a tudíž nemáme moc šancí si doma trochu přilepšit.
Utkání za pěkného podzimního počasí a na hlavní ploše novosadského stadionu jsme rozehráli velice dobře. Slovanu se dařila kombinace a soupeři jsme odebírali míče hned kolem prostoru půlicí čáry. Dařilo se zejména Matymu ve spolupráci s Tadem na naší pravé straně. Taky je dobře podporoval Martin z pozice obránce. Jenže pořád nás sužuje bolest proměňování šancí. Do zformované a zatažené obrany se prostě nedokážeme dostat tak, aby ta šance byla opravdu tutová. A tak svoje možnosti nevyužili postupně Maty, Čebi, Tade a tu asi největší spálil Kovy. Bohužel nás průběh zápasu tak uspokojil, že jsme pomalu ubírali na tempu a postupem času jsme přestali být důrazní. Sice nic nenasvědčovalo, že by Nové Sady mohli jakkoliv skórovat, přesto se tak stalo. Po nákopu do naší šestnáctky z poloviny hřiště po trestném kopu se míč odrazil přímo před nohu domácího hráče, který střelou pod břevno nezaváhal. Byla to v 32.min první ošemetná situace před naší bránou. A ještě než jsme se stačili vzpamatovat, tak nás domácí potrestali podruhé. V 34.min si nedůrazně počínal Mates a s centrem z jeho strany si nedokázal nikdo z obránců poradit. Novosadský forvard pak nedal Krtkovi šanci a stanovil výsledek poločasu na 2:0 pro domácí. Byli jsme docela opaření. Hráli jsme dobře, byli výrazně lepší, ale propadli jsme v koncentraci v závěru poločasu.
O poločasové pauze jsme jen těžko mohli borcům něco vyčítat. A tak jsme se snažili je přimět k ještě větší aktivitě a hlavně důrazu. Trochu jsme přeskládali sestavu. Na hrot šel Kuba a chtěli jsme zápas otočit. Když potom zakončil rychlou kombinaci Tade vstřelenou brankou v 45.min, zdálo se, že se nám to může povést. Vždyť zbývalo ještě celých 25 minut do konce. Ale stejně jako Slovan chtěl uspět, tak i domácí si v kabině řekli něco k předváděné hře a jejich projev se hodně zlepšil. Už to nebyla taková jízda na jednu bránu, ale náznaky šancí se střídaly na obou stranách. Tu největší novosadskou po zaváhání Lukeho řešil docela rezolutně Krtek. A když se nepodařilo proměnit těsně před koncem velkou šanci Tademu, bylo už jasné, že nás opět postihne další prohra. Není ani překvapením, že opět 1:2. Co je nám platné, že za předváděnou hru sklízíme pochvalu, když se na nás naši soupeři dokáží vždy vyhecovat a uhrát lepší výsledek.
Bohužel je to pořád stejný obrázek. Soupeři, kterého někdo zblázní, stačí jen poctivě běhat a přerušovat. My s tím pak máme problém a nakonec vždy inkasujeme. Při pohledu na tabulku je jasné, že nás na slušném místě drží výhry v Mohelnici a v Jeseníku. Naopak se soupeři pod náma máme problémy. Dostali jsme sice nejmíň gólů, ale většina z nich je naprosto zbytečná. Do zbytku podzimní části nám zbývá jen víra všechno vyhrát a na jaře, většinou na domácím hřišti, předvést stíhací jízdu.

Sestava: Krtek - Martin, Kuba, Luke, Mates - Maty, Kovy, Paťas, Judy - Tade, Čebi
Škoďák, Filda Domanský, Filda Zatloukal, Honza Poledna, Štěpán, Bíťa, Pepa

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery