Úvod » REPORTY ZE ZÁPASŮ

JESENÍK 15.9.2018

publikováno 18.09.2018

JESENÍK - SLOVAN  1:3  (0:1)    góly: Tade, Maty, Čebi   

Trochu netradičně na začátek uvádíme komentář z webových stránek FK Jeseník: "S Černovírem jsme nesehráli zrovna povedený zápas. Ráz utkání jakoby předurčila chybná „malá domů“ Sroky, ze které jsme již ve 4.min. inkasovali. Z nepovedeného úvodu jsme se již nedokázali úplně vzpamatovat a přestože jsme soupeře ve zbytku poločasu téměř nepustili na naši polovinu, brankových příležitostí jsme si mnoho nepřipravili. Největším naším „nepřítelem“ bylo individualistické pojetí naší hry. Hráli jsme bez pohybu a na kombinaci a spolupráci jsme prakticky rezignovali. Soupeř se spoléhal jen na dlouhé nákopy a na chyby v naší defenzívě, které se občas objevily, ale jednobrankové manko se již nezměnilo. Do druhého poločasu jsme si vysvětlili některé „věci“ a snažili jsme se kluky přesvědčit, že nic není ztraceno a na obrat v utkání máme ještě dost času. Ale jak se nám nepovedl vstup do prvního poločasu, nepovedl se ani do druhého. Záhy jsme opět poslali soupeře do samostatného úniku, když Polčák ve snaze o odvrácení míče tento jen prodloužil přímo do běhu soupeřova útočníka a prohrávali jsme o dvě branky. Kluci však nesložili zbraně a přestože jsme toho v herním pojetí příliš nezměnili, dočkali jsme se. Adam Pudil se dokázal, v jednom z mnoha útoků, probít až před soupeřovu branku a vstřelil branku naděje. Chtěli jsme ještě zápas otočit a spěchali jsme, ale další lehká ztráta ve středu hřiště nás definitivně poslala do kolen, neboť naše rozhozená obrana nedokázala následný brejk zastavit a třetí branka v naší síti rozhodla. Z porážky není třeba dělat vědu. Klukům se zápas prostě nepovedl. Je třeba se však poučit pro další zápasy."

A pohled ze strany Slovanu? Ano, odehráli jsme mimořádný zápas. Téměř do puntíku splněná taktika a až nadstandartní výkony některých hráčů. Konečně se nám taky povedl vstup do utkání. Ve 4.min na dlouhou malou domů domácích nikdo nereagoval a tak se rozběhl důrazný Tade a po kličce gólmanovi v koncovce nezaváhal. Jeseničtí byli zaskočeni a bylo to hodně vidět. Hráli nervózně a příliš spěchali. To dávalo Slovanu prostor k častému přerušování a možnostem přecházet do rychlého přechodu. Bohužel často tento přechod nevycházel. A protože ani domácí se na naší půlce nedokázali prosadit, tak se hrálo nejvíc před šestnáctkou Slovanu. Největší tlak si domácí vytvořili 10 minut před koncem první půle. To jsme se dopustili docela hodně zbytečných faulů a před bránu létal jeden centr za druhým. Naštěstí se všechny nebezpečné situace podařilo odvrátit. Nakonec jsme poslední velkou šanci poločasu měli my po rozehraném rohu a centru na Tadeho. Ten však ve velké šanci nedokázal míč hlavou stlačit pod břevno.
Do druhé půle jsme čekali velký nápor Jeseníku a důrazný tlak. Ale nic z toho se nekonalo. Hráči Slovanu byli pohyblivější, šikovnější v práci s míčem a dobře kombinovali do volných prostorů. A tak zaslouženě korunovali první desetiminutovku druhým gólem v síti domácích Jes. Čebi uvolnil do náběhu Matyho a ten v samostatném nájezdu dokázal přehodit domácího gólmana. V tu chvíli jsme byli na koni. Vedli 0:2 a zdálo se, že zápas v klidu dohrajeme. Chvilková nepozornost a nedůrazné bránění v 55.min způsobilo před naší brankou zmatek a po tečované střele dokázali domácí snížit na 1:2. Nicméně Slovan dokázal odpovědět hned v 57.min, kdy téměř totožný brejk jako Maty dokázal stejně efektivně zakončit i Čebi na 1:3. Tím sebral Jesenickým hodně psychických sil a zápas prakticky rozhodl. Teprve potom bylo na hřišti jasné, že zápas opravdu v klidu dohrajeme. Dařilo se nám téměř vše a další šance nevyužili ještě Maty, Čebi a Judy. Zápas tedy skončil výsledkem 1:3 pro Slovan a kluci si potvrdili, že i bez Kovyho a Štěpána lze odehrát velmi kvalitní zápas s dobrým soupeřem. Na jaře jsme Jeseník málem zaskočili, ale dokonale to vyšlo až teď, kdy jsme na severu konečně vyhráli. Ačkoliv po zápase zavládla v autobuse euforie, tak je třeba mít na paměti, že to byl jeden povedený zápas. A takových musíme předvést více, pokud chceme hrát o špici tabulky. Už v neděli 23.9. doma se Slavonínem to bude další výzva.

Sestava: Krtek - Honza Poledna, Kuba, Luke, Mates - Maty, Paťas, Judy, Martin - Tade, Čebi
Škoďák, Šimon, Filda Zatloukal, Filip Domanský, Gabi

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery